Okulca | Yazılı Soruları,Konu Anlatımları

En Çok Hangi Kanalı İzliyorsunuz ?

4 Temmuz 2009 Cumartesi

İDDAALI DİZİLER ZAMMI KAPTI!



Yeni sezon hazırlıkları pazarlığı da kızıştırdı; diziler zam üstüne zam aldı!




Dizileri reyting sıralamasında üst sıralarda yer alan yapımcılar ve oyuncular, yeni sezon için ücretlerinin kriz öncesine, hatta daha üstüne çıkarılmasını isteyince, dizi piyasasında ortalık karıştı. 'Kurtlar Vadisi Pusu', 'Elveda Rumeli', 'Aşk-ı Memnu', 'Melekler Korusun' ve 'Baba Ocağı' gibi reyting garantili dizilerin yapımcıları, televizyon kanallarıyla, oyuncuları da yapımcılarla pazarlık masasına oturdu. Gazete Habertürk'ün haberine göre; işte dizi yapımcıları ve oyuncuların kıran kırana geçen son pazarlık hamleleri...

Yılın dizisi konumundaki 'Aşk-ı Memnu'da oyuncular zam isteklerini yapımcı Kerem Çatay'a ilettiler. Çatay bu talebi olumlu karşıladı ve oyunculara yüzde 10 oranında zam yaptı. Bölüm başı 22 bin TL alan Kıvanç Tatlıtuğ ile 15 bin TL kazanan Nebahat Çehre'nin yeni sezon pazarlığı ise henüz masada. Dizinin yapımcısı, pazarlıklar nedeniyle fire verme ihtimaline karşı beş ayrı final çekti.

MELEKLER KORUSUN'A 250 BİN

Derin devletin dehlizlerinde dolaşan 'Kurtlar Vadisi Pusu', yeni sezon için Show TV ile anlaşamadı. Sezon ortasında 600 bin TL'lik bölüm ücretini 450 bin TL'ye indiren dizinin yapımcısı, Show TV zam isteklerini geri çevirince, Star, Fox ve TRT 1 ile görüşmelere başladı. Öte yandan, kanal değiştirme resti çeken dizilerden 'Melekler Korusun', haftalık 250 bin TL'ye Show TV'de kaldı.

ÖZÇİVİT ZAMMI KAPTI

'Baba Ocağı' dizisinin başrol oyuncusu Burak Özçivit'in, "Başka projede oynamayı düşünüyorum" sözlerinin "Zam istiyorum" anlamına geldiğini gören yapımcısı İbrahim Mertoğlu, olaya el koydu. Mertoğlu, "Burak kalıyor. Sorun paraysa kolay anlaşırız" diyerek, başrol oyuncusu krizini dindirdi. Özçivit'in "Ayrılabilirim" resti sonrasında bölüm ücreti 10 bin liraya çıktı.

BÖLÜM BAŞI 350 BİN TL

Pazartesi ekranının söz sahibi dizilerinden, Makedonya'da çekilen 'Elveda Rumeli'nin yapımcılarından gelecek yılki üçüncü sezonu başka kanalda yayınlayabileceklerini ima eden açıklamalar gelmişti. Kriz süresince bölüm ücretinde iki kez indirime giden dizinin yapımcıları, atv yönetimiyle uzun süren pazarlıklar sonucu bölüm başı 350 bin TL'ye anlaşma sağladı.






1 yorum:

En İyi Haber Kanalı

En iyi Yarışma Programı Hangisi ?

Sizce En İyi Komedi Programı ...

Sizce En iyi Anchorman Hangisi ?

Sizce En iyi Haber Programı ?

En Beğendiğiniz Gazete

En Beğendiğiniz Haber Sitesi