Okulca | Yazılı Soruları,Konu Anlatımları

En Çok Hangi Kanalı İzliyorsunuz ?

4 Temmuz 2009 Cumartesi

Bir Şarkısın Sen atv'ye ceza getirdi


Bir Şarkısın Sen atv'ye ceza getirdi

RTÜK, bir süredir takip ettiği "Bir Şarkısın Sen" adlı yarışma programı için ATV’ye "Uyarı cezası" verdi.








RTÜK, bir süredir takip ettiği "Bir Şarkısın Sen" adlı yarışma programı için ATV’ye "Uyarı cezası" verdi. Karara, RTÜK Başkanı Zahit Akman’nın karşı çıkması ve ret oyu vermesi dikkat çekti.

Sunuculuğunu Pınar Altuğ ve Erol Evgin’in yaptığı programın çocukları istismar ettiği öne sürülmüş ve RTÜK’e çok sayıda şikayet gelmişti. CHP milletvekili Gaye Erbatur da konuyu TBMM’ye getirmiş, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise bu programın RTÜK tarafından takip edildiğini açıklamıştı.

GAZETEPORT’un edindiği bilgiye göre, RTÜK’ün önceki gün yapılan toplantısında RTÜK üyesi Hülya Alp, programda çocuklar üzerinden istismar ve reyting mücadelesi verildiğini, bu durumun çocuklar ile ailelerini de etkilediğini vurguladı. Kurulun AKP kontenjanından seçilen bazı üyeleri ise programın yarışma formatında eğlence amaçlı olduğunu belirterek cezaya gerek görmediler. Sonuçta oy çokluğu ile uyarı cezası verilmesi benimsendi.

YAYINDAN KALDIRILACAK MI ?
Bu ceza, programın geleceğini de etkileyecek. "Bir Şarkısın Sen’’ yarışması devam ettiği taktirde, RTÜK ATV’ye önce 250-500 bin lira arasında para cezası, ardından da program durdurma’’ cezası verebilecek.

Daha önce de program konusunda Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından bir bildiri yayınlamış ve BM Çocuk Hakları sözleşmesine aykırı davranıldığı vurgulanmıştı. Ankara Barosu "Programa katılan çocukların yaşı, fiziksel ruhsal gelişimi, bulunduğu ortam, kendisine sunulan geçici imkanlar, hayatlarının olağan akışının dışında bir yaşam ve giyim tarzı, başarı uğruna gösterecekleri aşırı efor, eğitim gördükleri asıl ortamdan uzaklaşma" gibi sakıncalar yarattığını savunmuştu. (Gazeteport)

2 yorum:

  1. yaw ne alaka biz bir şarkısın sen i çooook seviyoduk we çooook severek izliyoduk yine başlamasını istiyoruzzz ltfn tekrar başlasın yawww

    YanıtlaSil
  2. rtük ceza wermesin bence ceza ya gerek yokk çok sevilen bi program hayatımda ilk defa böle bir program gördümm yaw ltfn başlasınnn :(

    YanıtlaSil

En İyi Haber Kanalı

En iyi Yarışma Programı Hangisi ?

Sizce En İyi Komedi Programı ...

Sizce En iyi Anchorman Hangisi ?

Sizce En iyi Haber Programı ?

En Beğendiğiniz Gazete

En Beğendiğiniz Haber Sitesi